Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українцям Польщі бракує підтримки української влади — Марія Туцька

Делегація українців Підкарпатського воєводства Республіки Польща разом з керівництвом Львівщини спланувала план заходів по співпраці на 2006 рік — повідомили «Гал-info» у прес-службі Львівської ОДА.
Як наголосила під час зустрічі голова Перемишльського відділу Об’єднання українців Польщі Марія Туцька, українці Польщі хотіли б відчувати більшу увагу зі сторони української влади, насамперед київських чиновників.
«Деякі представники української влади навіть не знають про наше існування. В їхніх візитах до Польщі не заплановано зустрічей з українцями. Нашій співпраці з Україною треба надати структурованості, бо до сьогодні - то в більшості спорадична спіпраця, від нагоди до нагоди», — зазначила голова польської делегації.
Під час зустрічі керівники комісій Львівської облради та профільних управлінь ЛОДА презентувати свої плани заходів на 2006 рік. Зокрема, серед найближчих з них - вшанування загиблих у Павлокомі за участю керівницва Львівської області, яке відбудеться 4 березня. Офіційне ж відкриття меморіалу загиблим передбачено на травень 2006 року. Планується, що в урочистостях візьмуть участь президенти України та Польщі.
В березені у Львові також заплановано провести розширену науково-практичну конференцію про діяльність української діаспори, в якій візьмуть участь представники уряду України.
Львівське обласне управління освіти і культури запросило членів Об’єднання українців Польщі взяти участь у міжнародному країнознавчому таборі, що відбудеться в серпні, форумі шкіл ім. Шашкевича, заходів до 150-річчя народження І.Франка, міжнародному конкурсі української мови ім. Петра Яцика, фестивалі "Різдвяні канікули", фестивалі театральних колективів "Галицька мельпомена" тощо.
На прохання української громади Перемишля влада Львівщини  пообіцяла посприяти у підготовці і виданні краєзнавчого путівника про українську культуру Перемишля, організації курсів підвищення кваліфікації вчителів української мови та танцю, літнього табору для молоді народного ансамблю Перемишля, реалізації артистичних програм з нагоди роковин І.Франка, М.Вербицького, У.Кравченко, виданні монографії до 100- річчя Українського народного дому в Перемишлі тощо.
"Для реалізації заходів в рамках співпраці з українською діаспорою цього року в обласний бюджет закладено більше коштів, ніж попереднього, але все ж недостатньо. Сподіваюсь, що при уточненні бюджету в травні нам вдасться збільшити цю суму. — зазначив під час зустрічі заступник голови Львівської обласної ради Андрій Парубій. — З цією метою треба створити оргкомітет, який буде відповідати за планування та реалізацію заходів і де буде акумулюватись інформація зі всіх управлінь. Саме оргкомітет розробить дорожню карту і план заходів".
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ