Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

"Укравтодор" уклав контракт з китайською компанією на ремонт доріг

10 жовтня керівник Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак та Голова Правління Shen Jinsheng компанії Xinjiang Communications Construction Group Co., Ltd. (КНР) підписали перші в історії України контракти на реконструкцію та ремонт доріг із компанією з Китайської Народної Республіки. Про це повідомили в прес-службі Укравтодору.

У церемонії підписання контракту взяв участь Міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Контракти укладено у рамках проекту «Другий проект покращення автомобільних доріг та безпеки руху» між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку.

Перший контракт передбачає виконання ремонтних робіт на автомобільній дорозі    М-12  від с. Голосків (Хмельницької області) до кордону Хмельницької та Вінницької областей (291-332 км). Строк виконання робіт – 18 місяців.

Сума контракту становить  38,5 млн дол. США (з ПДВ). Сума гарантії виконання контракту – 3, 85 млн дол. США (10 %). Дата початку виконання робіт – буде визначена Інженером з технічного нагляду (орієнтовно – початок 2018 р.).

Другий контракт передбачає реконструкцію і капітальний ремонт автомобільної дороги М-03  на лінійних ділянках від м. Лубни до м. Полтава (210-333 км). Строк виконання робіт – 8 місяців.

Сума контракту становить 57,3 млн дол. США (з ПДВ). Сума гарантії виконання контракту  –  5,2 млн дол. США (9 %). Сума гарантії екологічної, соціальної безпеки та здоров’ю – 573 тис. дол. США (1 %). Дата початку виконання робіт – буде визначена Інженером з технічного нагляду (орієнтовно – початок  2018 р.).

Проекти, які вперше реалізовуватиме підрядна компанія з Китаю, є важливими для транспортної інфраструктури країни. Один з цих проектів – частина транснаціонального коридору GО Highway, інший – важливий транспортний коридор для сполучення двох найбільших міст країни – Києва та Харкова.

Славомір Новак, керівник Державного агентства автомобільних доріг України: «Cьогодні ми підписуємо контракт з першою китайською компанією, яка заходить на український ринок будівництва те ремонтів доріг. Це новий досвід для як України, так і для китайських компаній. Маємо двосторонню відповідальність за реалізацію цього проекту. З нашого боку, це жорсткий контроль за якістю виконання робіт та дотриманням строків реалізації. З китайської сторони, реалізація цього проекту – це обличчя китайського бізнесу, який планує розширювати свою присутність в Україні. Від успішних результатів роботи цієї компанії залежить подальший успіх багатьох китайських компаній в Україні».

Керівник Укравтодору зазначив, що розширення конкуренції на ринку будівництва, реконструкції та ремонтів доріг в Україні – це шлях до нової якості дорожньої інфраструктури. Збільшення учасників відкритих тендерів, які проводить Укравтодор, врешті дає хороший результат – це вища якість послуг, вищий рівень безпеки, вчасне виконання робіт. В тендерах на реконструкцію та ремонти доріг бере участь усе більша кількість компаній із усього світу.

«Щиро вітаємо в Україні усі  іноземні компанії, – зауважив Славомір Новак. – Адже розширення конкуренції має своїм результатом високу якість доріг за раціональну ціну. Сподіваємося на вчасне, якісне виконання робіт і перший успішний досвід в Україні»

Нагадаємо, у вересні Державним агентством автомобільних доріг України підписано контракти в рамках реалізації Договору між Урядом України та Урядом Республіки Польща про надання кредиту на ремонт доріг. Договір передбачає розбудову транспортної інфраструктури на українсько-польському державному кордоні, покращення транспортно-експлуатаційного стану 144 км автомобільних доріг до кордону із Польщею, приведення до європейських стандартів вимог безпеки руху на автошляхах країни.

ДЛЯ  ДОВІДКИ. Компанія Xinjiang Communications Construction Group Co., Ltd. контролюється і регулюється Державною комісією з нагляду і управлінню активами Синьцзян-Уйгурського автономного району КНР. Компанія спеціалізується на розвитку транспортної інфраструктури, проектуванні, будівництві та експлуатації  доріг і мостів, тунельних роботах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ