Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Укроборонпром" активно розширює співпрацю з країнами НАТО і ЄС

"Укроборонпром" активно розширює співпрацю з країнами НАТО і ЄС. Про це сказав заступник генерального директора із зовнішньоекономічної діяльності «Укроборонпрому» Денис Гурак, повідомила прес-служба "Укроборонпрому".

«Укроборонпром» розвивається в контексті глобальних процесів, які відбуваються на світовому ринку. Концерн максимально розширює співпрацю з країнами НАТО і ЄС, як це визначено стратегічним курсом держави.

Він пояснив, що для країни це означає перехід на стандарти НАТО не тільки  щодо функціонування армії, а й виробництва, збереження і підтримки військової техніки.

«У останні півтора роки ми бачимо великий інтерес західних країн, в основному, європейських і США, до співробітництва в оборонній промисловості. Тому що традиційно наша техніка набагато витриваліша, міцніша. Для прикладу, транспортні літаки «Антонова» вміють сідати на лід і пісок, тому що вони спеціально розроблялися для експлуатації у складних умовах. Транспортні літаки інших країн такого не вміють. Вітчизняні танки розроблялися для експлуатації при температурі від -40 до +50 градусів», - розказав він.

Тому, наголосив Денис Гурак, зараз світовий ринок потребує української військової техніки та зацікавлений у ній.

Нагадаємо, сума укладених «Укроборонпромом» експортних контрактів в 2015 році склала більше $1,3 млрд.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ