Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

"Укроборонпром" попередив 10-мільонну оборудку державних коштів

Як повідомили Гал-інфо в прес-службі Укроборонпрому, договір на постачання вузлів та агрегатів для виробництва військової техніки між ДП «Миколаївський бронетанковий завод» та фіктивною фірмою скасований.

Своєчасна перевірка контрагента  Державним концерном «Укроборонпром» та відповідне звернення до Служби безпеки України попередило оборудку на загальну суму понад 10 млн грн.

«Укроборонпром» та всі наші підприємства мають працювати прозоро та відкрито. Ми постійно здійснюємо службові перевірки та не дамо можливості «відмивати» державні кошти. Корупція не буде більше асоціюватись із державними підприємствами», - прокоментував  скасування контракту Заступник генерального директор Концерну Артур Херувімов.

Одним із ключових критеріїв задля підписаання договорів на постачання будь-яких товарів чи послуг фірми-контрагенти повинні мати кваліфікацію в ДК «Укроборонпром». Таким чином підприємства-учасники Концерну отримають право співпрацювати лише з реальними компаніями, а на тендерах отримують справедливу ринкову ціну.

«Фірма із якою підписав договір «Миколаївський бронетанковий завод» не отримала кваліфікацію «Укроборонпрому», бо мала всі ознаки фіктивності, саме тому ми й звернулись до СБУ, - додав пан Херувімов.

Нагадаємо, «Укроборонпром» одним з перших в Україні почав активно боротися з корупцією на своїх підприємствах. Ефективні антикорупційні заходи дозволили зекономити 375 млн грн за 9 місяців 2015 року. Концерн провів 78 перевірок, за результатами яких передав до правоохоронних органів 65 матеріалів. Частина з них перевіряється правоохоронцями у рамках 22 кримінальних проваджень. 7 матеріалів вже передані до суду. Звільнено 10 керівників заводів, 18 посадових осіб притягнені до дисциплінарної відповідальності. Крім того, «Укроборонпром» першим у країні запустив прозору систему тендерів, завдяки якій держконцерн заощадив 223,6 млн грн. тільки за 9 місяців 2015 року. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ