Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Укроборонпром розробив нову редакцію закону про державне оборонне замовлення

У Державному концерні "Укроборонпром" розроблено проект нової редакції Закону України "Про державне оборонне замовлення". Про це під час круглого столу "Проблеми реформування ОПК України. Шляхи та можливості реалізації реформи" повідомив Генеральний директор "Укроборонпрому" Павло Букін.

За його словами, існуюча в Україні система держоборонзамовлення запозичена із СРСР. Тому вона є хибною та не відповідає сучасним реаліям ринкової економіки.

"Система ДОЗ, яка в нас є, створює неринкову залежність постачальників від замовників, надає перевагу замовникам. Без нормальної системи ДОЗ, практики замовлень та ціноутворення, властивих сучасній ринковій економіці, неможливий стабільний прогнозований розвиток виробництва. Відтак – виникають затримки із виконанням замовлення тощо. Крім того, чинні норми закону про ДОЗ створюють переваги для закордонних виробників, оскільки вимоги до них значно менші, аніж до вітчизняних", – заявив Генеральний директор Концерну.

"Ми розраховуємо на підтримку парламенту в прийнятті розроблених нами змін. Сподіваємося, що із ухваленням нової редакції закону про ДОЗ, практика, яка застосовується у ринкових економіках, буде впроваджена і в Україні", – наголосив Павло Букін.

Він зазначив, що до роботи над новою редакцією закону залучено експертів, представників Міністерства оборони України, приватних підприємств ОПК, громадських організацій, зокрема Незалежного антикорупційного комітету з питань оборони (НАКО).

Крім того, керівник "Укроборонпрому" повідомив, що під час XV Міжнародної спеціалізованої виставки "Зброя та Безпека – 2018", яка відбудеться у Києві 9-12 жовтня, представники НАТО проведуть семінар щодо практики закупівель зброї та військової техніки, а також принципів ціноутворення, які діють у країнах Північноатлантичного Альянсу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ