Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Укрпошта піднялася на 30 місце в рейтингу світових пошт

Україна завдяки роботі Укрпошти посіла 30 місце в рейтингу Всесвітнього поштового союзу (ВПС) за індексом поштового розвитку (2IPD).

Національний поштовий оператор покращив свої позиції в порівнянні із минулорічним рейтингом на 7 позицій. Загалом до переліку ввійшло 170 пошт світу з 192 існуючих, 22 оператори не заміряли із-за низького рівня їх розвитку.   Україна обійшла Норвегію, Катар, Казахстан, які вкладають значні державні інвестиції в розвиток своїх національних пошт. При цьому в групі країн з ідентичним ВВП на душу населення Укрпошта показала найкращий результат.

«Україна завдяки роботі Укрпошти вперше ввійшла до рейтингу 30 найкращих пошт світу - Postal Development Index 2020. Ми тільки починаємо розбудову інфраструктури, проте навіть поточні результати дають Укрпошті можливість наблизитися до групи лідерів, хоча нам трохи не вистачило балів, аби увійти до списку Global Postal Champions (потрібно 60 балів, а у нас 58.64). Але впевнений, що після побудови нових сортувальних центрів, депо, оновлення відповідної ІТ-інфраструктури і прийняття закону 2788-д про поштовий банк ми займемо своє місце серед лідерів», – зауважив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Інтегрований індекс розвитку поштового зв’язку країн (2IPD) визначався за спеціальною методикою, аналізуючи за 2020 рік дані трекінг-бази про поштові відправлення (майже 23 мдрд трекінг-статусів з 2013 р.), офіційну статистику щодо діяльності поштових операторів (враховувалося понад 100 показників) та власні дослідження ВПС.

Кожна зі 170 країн світу оцінювалася за показниками ефективності (від 0 до 100) за 4 аспектами поштового розвитку – надійність доставки, доступність доставки (розміри мережі та обсяги поштового обміну), портфель продуктів та послуг, інноваційність.

Крім того, 2IPD оцінює не лише операційний бік діяльності поштових служб (доставку), але й стратегічний (зокрема, управління бізнес-портфелем) та соціальний (зокрема, фінансову доступність).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ