Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Укрпошта припиняє перевезення бджіл

​"Цього не було в списку завдань на 2 роки, але ми припинили доставку бджіл. Це рішення назрівало вже давно, але кожного разу ми йшли назустріч бджолярам, які звикли пересилати бджіл Укрпоштою як економним і простим способом доставки в будь-який куточок країни", - повідомив генеральний директор компанії Ігор Смілянський.

Він зазначив, що зазвичай, доставка бджіл проходить легко для бджіл і їхніх власників, проте часто складно для працівників Укрпошти – скільки разів бджоли у відділеннях чи на сортуванні вилітали з погано запакованих коробок, навіть не перелічити. Проте, бувають і такі резонансні ситуації, як в травні, коли через різкий скачок температури, на яку Укрпошта ніяк впливати не може, частина бджіл не пережила дорогу.Такий негативний випадок – один на десятки і сотні позитивних.

"І хоч ви вже знаєте, що ми готові і вміємо їх воскрешати, але краще займатимемося посилками. Тим паче, що в такі моменти нікого не цікавить, що усі поштові оператори давно відмовилися від цієї послуги (бо багато на цьому не заробиш), і Укрпошта ніколи не спеціалізувалася на перевезенні бджіл, і у нас немає і не повинно бути спеціального транспорту. Тому ми вирішили призупинити доставку. 

Щоб на наступний рік пасічники встигли знайти альтернативу доставці Укрпоштою, ми, як і обіцяли, робимо це після закінчення сезону. 

Але без позитиву ми вас на вихідні не відпустимо. Ми продовжуємо перевозити бджолиних маток. Після травневого інциденту ми отримали не тільки низку повідомлень від захисників тварин і комах, а ще й з десяток прохань від бджолярів-селекціонерів залишити можливість відправляти бджоломаток. Ми вивчили і це питання, і дослухалися до наших клієнтів. Це не дискримінація, просто «бджолині королеви» подорожують у компанії не більше 10 комах – матка і її супровід. Тому менше залежать від перепадів температур і з легкістю перенесуть доставку в спеціальній упаковці", - додав Смілянський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ