Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Укрпошта скоротила кількість відділень, в яких можна обміняти лампи

З 1 травня у застосунку Дія для обміну ламп розжарювання будуть доступні лише центральні відділення Укрпошти у 23 обласних центрах — містах-мільйонниках та обласних центрах.
Ілюстративне фото Гал-інфо

Про це йдеться в пресрелізі компанії.

Користувачі "Дії", які замовили лампи до 1 травня, зможуть отримати їх упродовж тижня у відділеннях, які були доступні під час реєстрації.

"Українці, які не користуються застосунком, зможуть обміняти старі лампочки в усіх доступних відділеннях Укрпошти до 5 травня, якщо світлодіодні лампи будуть в наявності. З 6 травня приймати лампи розжарювання для обміну будуть тільки центральні відділення Укрпошти в обласних центрах, де зберігається найбільший попит і потреба", — ідеться у повідомленні.

Причиною оптимізації процесу у компанії називають зменшення попиту на обмін жарівок серед населення після пікового періоду в лютому-березні.

За три місяці від початку старту програми українці обміняли близько 18,2 млн ламп. Найбільший попит на світлодіодні лампи спостерігається на Київщині, де мешканці обміняли вже близько 2,5 млн ламп, та у Дніпропетровській області, де кількість обміняних лампочок складає вже майже два млн.

Станом на зараз в Україні до обміну доступно 17 млн ламп. Ще п'ять млн світлодіодних ламп надійдуть в Україну найближчим часом.

Програма обміну охопила 23 тис. населених пунктів України, крім тимчасово окупованих територій. В програмі обміну взяли участь понад 3,5 млн українців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ