Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Укрпошта випустила серію марок з сапером "Французом". Фото. Відео

"Укрпошта" виготовила серію марок "За честь! За славу! За народ!", на яких зобразила фото сапера з Кам'янця-Подільського із позивним "Француз" Олексія Шинальського, повідомляє ТСН.День.

"Француз" тричі був у зоні АТО, а зараз знаходиться у відпустці в рідному місті і випадково дізнався, що став обличчям збірного образу українського воїна, повідомив ТСН.

Шинальській – військовий у четвертому поколінні, його батько теж сапер. У майора десять років служби у Центрі розмінування України і півтора року навчання в школі інженерних військ Франції, тому й отримав позивний "Француз".

Щоправда, тепер колеги його кличуть "Маркою".

"Мені передзвонила людина з Києва і сказала: "Ти знаєш, я тебе бачила на марці. Це не ти? Подивися, там твоя фотографія". Я був здивований", - розповідає сапер. 

На марці військовий себе упізнав і згадав, що у Краматорську під час розмінування його фотографував військовий репортер.

Пізніше, автор фото сам подзвонив і сказав, що він став прототипом героя на марці. Щоправда, на фото він без каски. Її майору уже домалювали і створили зібраний образ українського військового.

На Донбасі майор разом з колегами розміновував переправи та мости, створював мінні загородження, завдяки яким біля Маріуполя зупинили колону терористів.

У Шинальського – кілька нагород за виконання бойових завдань. І уже в лютому його відряджають знову, цього разу в Афганістан.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ