Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

“Укрзалізниця” планує до кінця року завершити перехід на електронне оформлення проїзних документів вантажоперевізників

Державна  адміністрація транспорту України “Укрзалізниці” до кінця поточного року планує завершити перехід на електронне оформлення проїзних документів вантажоперевізників. Про це повідомила прес-служба “Укрзалізниці”.

За словами начальника комерційного управління “Укрзалізниці” Віктора Чорного, наразі близько 50 підприємств, які користуються послугами залізниці і зацікавлені в прискоренні всіх технологічних процесів перевезення вантажів, вже беруть безпосередню участь у встановленні відповідних програмно-апаратних комплексів для здійснення взаєморозрахунків з клієнтами в електронному вигляді на залізничних станціях. Згідно з  даними “Укрзалізниці”, на сьогодні через електронну систему оформляється 60% проїзних документів.
За оцінками експертів, введення такої системи розрахунків  і контролю дозволить  прискорити опрацювання документів у шість-сім разів. Ще однією  із переваг є точність нарахування платежів і збільшення обороту залізничних вагонів.
“Укрзалізниця” є монополістом в галузі вантажоперевезень. 2005 рік “Укрзалізниця” завершила з чистим прибутком 1,589 млрд грн. Основний прибуток отримано за рахунок внутрішніх вантажних перевезень.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ