Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Умеров і Чийгоз закликали посилити тиск на Росію

У Європарламенті лідери кримськотатарського народу Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз поінформували про порушення Росією прав людини в окупованому Криму та закликали міжнародне співтовариство посилювати тиск на Кремль, - Укрінформ.

Про це йшлося на слуханнях підкомітету Європарламенту з прав людини за участю Умерова і Чийгоза у середу в Брюсселі.

«В українському Криму де-факто російська окупаційна влада, як видається, взагалі не розуміє, що таке права і свободи людини, народу. Сотні облав і обшуків, сотні затримань і арештів, сотні адміністративних справ і штрафів, сума яких нараховується мільйонами рублів. Десятки людей викрадені за участю влади та парамілітарних організацій. Деякі із викрадених знайдені вбитими із ознаками насильства і тортур. Десятки політично умотивованих кримінальних справ. Десятки засуджених...», - наголосив у виступі перед європарламентаріями Умеров, який представляє заборонений Росією Меджліс кримськотатарського народу.

За його словами, якщо «Росія, як країна-терорист» не прислуховується до рекомендацій і вимог міжнародних організацій, не виконує рішень міжнародних судів, то демократичний світ повинен продовжувати і посилювати тиск на Кремль.

«Доки Росія не залишать у спокої Україну, не забереться з Криму і Донбасу, жодним чином не можна послаблювати і скасовувати економічні санкції, потрібно продовжувати політичний тиск, оголосити бойкот Росії у спортивних і культурних заходах», - закликав Умеров.

Звертаючись до депутатів Європарламенту, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу застеріг, що після агресії проти України Росія може її продовжити далі в Європі.

«Тому агресор, терорист повинен понести покарання, гідне злочинам, які він зараз вчиняє», - переконаний Умеров.

У свою чергу Чийгоз акцентував увагу Європарламенту на тому, що в Криму відбувається не просто порушення прав людини Росією, а здійснюється терор.

«Сьогодні громадянин України у Криму - це загроза для свого життя, для своїх близьких. Сьогодні арешти у Криму – це прояви безжальності, терору з боку держави Росія», - заявив лідер кримськотатарського народу.

Голова делегації Європейського парламенту в комітеті асоціації Україна-ЄС Даріуш Розаті наголосив на необхідності продовження співпраці та проведення спільних засідань між підкомітетом з прав людини законодавчого органу ЄС і комітетом Верховної Ради України з прав людини.

За результатами засідання у Європарламенті також рекомендували керівництву України неухильно і послідовно продовжувати відстоювання прав людини, незважаючи на російську окупацію Криму та деяких територій на Донбасі.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ