Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

"Управління музейними колекціями та їх збереження під час війни", як відвідати тренінг

ЮНЕСКО організовує тренінг «Управління музейними колекціями та їх збереження під час війни» для українських фахівців музейної справи та менеджерів колекцій. Про це повідомили в Мінкультури.

ЮНЕСКО у партнерстві з Інститутом збереження Ґетті та Смітсонівською ініціативою порятунку культури (SCRI) запрошує українських фахівців музейної справи та менеджерів колекцій приєднатися до тренінгу з розбудови потенціалу «Управління музейними колекціями та їх збереження під час війни». 

Тренінг має на меті забезпечити менеджерів колекцій та музейних реставраторів необхідними навичками, знаннями та стратегіями задля збереження колекцій та ефективного захисту культурних цінностей в умовах війни, що триває. Навчання буде зосереджено на впровадженні стабілізаційних заходів, плануванні на випадок надзвичайних ситуацій та оцінці ризиків для пом’якшення впливу війни на культурну спадщину.

 В центрі уваги тренінгу:

  • Розробка планів збереження в надзвичайних ситуаціях та стратегій управління ризиками;
  • Вивчення методів стабілізації, що застосовуються в несприятливих умовах;
  • Доступні методи збереження, що застосовуються в несприятливих умовах;
  • Управління даними в надзвичайних ситуаціях;
  • Практичні приклади евакуації та стабілізаційних заходів в умовах надзвичайних ситуацій.

Спікери тренінгу: Ніколь Грабов та Сесілія Вінтер з Інституту Гетті; Корі Веґенер, Ребекка Кеннеді, Ігор Пошивайло, Стейсі Боу, Стефані Хорнбек з Інституту Смітсоніан; Мохаммад Фахім Рахімі з Інституту збереження та дослідження культурної спадщини Афганістану та· Надін Панайо з Археологічного музею Бейруту. Модерує захід Олександра Ковальчук.

Для участі потрібно заповнити онлайн-форму не пізніше 27 вересня 2023 року.  Учасників буде поінформовано до 30 вересня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ