Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Управління транспорту планує відшкодовувати кошти лише за пасажирів з “ЛеоКарт”

Департамент міської мобільності та вуличної інфраструктури розробив програму компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян, учнів та студентів громадським транспортом на території Львівської міської територіальної громади.

Про це йдеться в проєкті ухвали, який сьогодні повинні були розглянути на засідання комісії фінансів та планування бюджету ЛМР. 

Згідно з проєктом ухвали перевізники, які уклали договір з Департаментом міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради, потенційно могли б отримати компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян, учнів та студентів з бюджету Львівської міської територіальної громади. 

У проєкті договору, доданому до ухвали, зазначено, що сума компенсаційних виплат за проїзд пільговиків за певний період розраховуватиметься на основі кількості успішних валідацій за допомогою пільгової персоналізованої транспортної картки “ЛеоКарт“ та від розміру встановленого тарифу за одну поїздку. Тобто, автобусні перевізники та КП “Львівелектротранс” зможуть отримати відшкодування лише за пільгових пасажирів, які в транспорті скористаються власною картою “ЛеоКарт”. 

Також у пояснювальній записці до проєкту ухвали “Про здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд у пасажирському транспорті загального користування на території Львівської міської територіальної громади” пропонують внести зміни до ухвали міськради від 19.04.2018 №3289 “Про встановлення пільгової вартості проїзду для дітей (учнів) шкільного віку”. У нових положеннях зокрема йдеться про те, що правом безплатного проїзду зможуть скористатися діти чи учні шкільного віку, які матимуть зареєстрований електронний квиток в системі оплати проїзду за допомогою персоналізованої транспортної картки “ЛеоКарт”.

Послуга безплатного проїзду у межах Львівської територіальної громади для цих школярів діятиме протягом року від початку функціювання АСОП на території Львівської громади. Це стосуватиметься поїздок як в електротранспорті, так і в автобусах. 

Додамо, що це питання повинні розглянути на найближчій сесії Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ