Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Уряд доручив органам влади переглянути тарифи на тепло для населення

Кабмін рекомендував Нацкомісії з 1 січня 2014 року переглянути тарифи на теплову енергію і гаряче водопостачання з урахуванням нових цін на газ, а центральним і місцевим органам влади - забезпечити зниження вартості газу і теплопостачання для населення. Відповідне доручення міститься у постанові Кабміну №951 від 30 грудня 2013 року.

Крім того, даною постановою Кабмін рекомендував Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики (НКРЕ), знизити тарифи на газ для деяких категорій споживачів, що комісія і зробила 30 грудня 2013 року. 

У документі також вказано, що НКРЕ, під час регулярного перегляду граничних цін на газ, враховуватиме не лише курс гривні до долара, а й середньозважену ціну імпортного газу.

Як повідомляв УНІАН, 30 грудня 2013 року НКРЕ, у зв'язку зі зниженням ціни на газ, що імпортується з Росії, на третину до рівня 268,5 дол. за тисячу кубометрів, ухвалила рішення знизити з 1 січня 2014 року граничну ціну на газ для промислових споживачів на 10% - до 3113 грн за тисячу кубометрів і для державних установ – на 29%, до 2448 грн за тисячу кубометрів. 

Вже 31 грудня Нацкомпослуг ухвалила рішення з 1 січня 2014 року знизити тарифи на теплопостачання для бюджетних організацій у середньому на 22% - до 599 грн за 1 Гкал, а для комерційних організацій - на 12% - до 683 грн за 1 Гкал. 

При цьому голова Нацкомпослуг Валерій Саратов стверджував, що підстав для перегляду тарифів на послуги з теплопостачання для населення немає, оскільки під час розрахунку тарифів на теплову енергію, яка призначена для потреб населення, використовується вартість природного газу українського видобутку.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ