Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Уряд переходить на електронний документообіг

Кабінет міністрів розпорядився запровадити систему електронної взаємодії органів виконавчої влади. Про це йдеться в розпорядженні уряду №1363 від 28 грудня.

Уряд розпорядився Державному агентству з питань науки, інновацій та інформатизації забезпечити доступ підрозділів з питань діловодства секретаріату Кабінету міністрів, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади до системи електронної взаємодії.

Держагентство також зобов'язане здійснювати координацію заходу по експлуатації системи до 1 травня 2012 року, після чого підготувати план заходів щодо впровадження цієї системи в органах влади.

Функції адміністратора системи покладаються на Державний центр інформаційних ресурсів, що знаходиться у сфері управління Держагентства з науки.

Крім того, Кабмін розпорядився, щоб секретаріат Кабміну в першому кварталі цього року розсилав листи і документи, що не містять інформації з обмеженим доступом в паперовій та електронній формах, а з 1 квітня - виключно в електронній формі.

Постанови і розпорядження Кабміну в другому кварталі 2012 року повинні будуть розсилатися в електронній та паперовій формі, а з 1 липня - лише в електронній.

Нагадаємо, у вересні 2011 року Кабмін виділив 3,2 млн грн на систему електронного документообігу між центральними органами виконавчої влади.

Раніше голова Держагентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко пояснював, що міністри зможуть підписувати урядові документи дистанційно, користуючись смартфоном або інтернет-планшетом.

Крім того, терміни ухвалення урядових рішень буде скорочено в рази, бо 90% часу зазвичай іде на узгодження документів, на переміщення різними міністерствами та відомствами тонн паперів.

Тиждень

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ