Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

​Уряд підтримав запровадження 4G

​Уряд підтримав запровадження 4G. Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

Закрема він зазначив, що схвалили постанову, яка встановлює мінімальний розмір плати за видачу відповідних ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України. Це дозволить НКРЗІ здійснити підготовку та проведення відповідних тендерів з продажу ліцензій на користування радіочастотним ресурсом у діапазоні 1800 МГц. Це важливо як для користувачів та бізнесу, та і економіки загалом. 

В результаті, Держбюджет отримає додатково близько 4 млрд гривень від продажу ліцензій тільки у діапазоні 1800 МГц. Плюс до 2,3 млрд гривень у діапазоні 2600 МГц. Тобто держава отримає за мінімальними підрахунками 6,3 млрд. гривень. 

Також, стануть доступними нові технології та сервіси для користувачів, на які давно очікують усі. На додачу, зростання швидкості доступу і швидкості передачі інформації через 4G розширить можливості для українських підприємців, покращить їхню конкурентоздатність. Тому отримаємо економічний ефект у вигляді нових робочих місць та бізнесів, прирості ВВП, прискоренні розвитку економіки, розвитку інновацій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ