Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Верховна Рада ухвалила закон про приєднання України до єдиної роумінгової зони з ЄС

Сьогодні, 22 травня 2024 року, Верховна Рада України прийняла Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації норм європейського законодавства з питань роумінгу".

Цей закон наближає українське законодавство до acquis ЄС та створює передумови для приєднання України до єдиної роумінгової зони "Роумінг як вдома" з Європейським Союзом.

Завдяки новому закону громадяни України зможуть на постійній основі користуватися домашніми тарифами мобільного зв'язку на території держав-членів ЄС без додаткової плати за роумінг. Аналогічні права отримають і громадяни ЄС під час відвідування України.

Закон також визначає повноваження Національної комісії з питань регулювання зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) щодо моніторингу та контролю за наданням регульованих послуг роумінгу, встановлення граничних ставок термінації трафіка, правил оптового доступу до мереж для надання роумінгових послуг тощо.

Крім того, документ регулює питання практичного співробітництва України з Органом європейських регуляторів електронних комунікацій (BEREC) та процедуру вирішення спорів між українськими та європейськими операторами.

Прийняття цього закону є важливим кроком на шляху інтеграції України до Єдиного цифрового ринку ЄС та розширення можливостей для вільного пересування громадян між Україною та країнами Євросоюзу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ