Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Уряд погодив запровадження санкцій проти Білорусі

Сьогодні, 7 липня, під час свого засідання Кабінет міністрів України схвалив введення санкцій проти Білорусі. Упродовж місяця санкційний список передадуть на розгляд Ради національної безпеки і оборони.

Про це стало відомо в ході  засідання уряду.

Варто зауважити, що проєкт постанови було схвалено без обговорення, тому на засіданні Кабінету міністрів не озвучили нові подробиці. У матеріалах на сайті уряду санкційного списку немає.

Санкції запровадили щодо фізичних осіб, причетних до фальсифікацій результатів виборів, а також осіб, причетних до залякування і придушення мирних протестів 9 серпня 2020 року - на три роки.

Санкції, як пропонується, передбачатимуть накладення заборони на в’їзд на територію України, можливе володіння рухомим і нерухомим майном та іншими активами в Україні.

Зокрема, міністерствам економіки, фінансів, юстиції, закордонних справ, ДПСУ, ДМС разом із СБУ та Нацбанком мають доручити контроль за виконанням рішення. МЗС за умови ухвалення цього рішення, має проінформувати ЄС, США, Канаду, Велику Британію та інші держави про це.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ