Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Уряд вніс зміни до Порядку тримання військовополонених

Кабінет Міністрів України прийняв постанову, відповідно до якої вносяться зміни до Порядку тримання військовополонених.

Так, змiни передбачають, що:

1) у період воєнного стану в Україні та протягом двох років після його припинення чи скасування табори для тримання військовополонених виконують функції виправних колоній щодо військовополонених, засуджених до позбавлення волі на певний строк або до довічного позбавлення волі;

2) тримання засуджених військовополонених здійснюється окремо від інших військовополонених відповідно до норм міжнародного гуманітарного права.

Вказані зміни внесено з метою приведення положень Порядку у відповідність до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування установ виконання покарань та установ попереднього ув'язнення в період воєнного стану».

Нагадаємо, в Україні функціонує спеціальний табір для військовополонених, де утримуються ті з них, щодо яких немає близьких очікувань щодо обміну.

«Завдяки обмінам кількість військовополонених природно зменшується. Тому, потреби створювати нові місця для утримання російських військовополонених немає. Усі вони утримуються на належному рівні, відповідно до стандартів, встановлених міжнародними договорами», — зазначає заступниця Міністра юстиції України Олена Висоцька.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ