Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Мінюсті розповіли про блокування рахунків фізичних осіб

Незалежно від суми виконавчого провадження, витрачати боржник наразі може до 13400 грн на місяць і лише з одного рахунку. Про це повідомили в пресслужбі Міністерство юстиції України.

Якщо арештовано кошти на кількох рахунках в одному чи кількох банках — потрібно буде обрати один рахунок в одному банку, з якого можна буде витрачати кошти. Якщо виконавчих проваджень кілька — так само визначається один поточний рахунок для витрат.

Щоб визначити такий рахунок, необхідно звернутися із заявою до виконавця, який наклав арешт. Заяву можна подавати як в паперовій, так і в електронній формі.

Інформацію щодо визначення поточного рахунку фізичної особи-боржника у банку для здійснення видаткових операцій, а також про новації в організації примусового виконання рішень під час воєнного стану ми розповідали на нашому сайті. Можете знайти цю консультацію ТУТ: http://surl.li/hgvpm

Чи потрібно надсилати таку саму заяву до виконавців інших виконавчих проваджень?

Ні. Виконавець, якому ви надішлете заяву, сам перевірить наявність у вас інших проваджень та надішле свою постанову до інших виконавців.

ЯК ЗНАЙТИ СВОГО ВИКОНАВЦЯ? — Показали наглядно у відеонавігаторах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ