Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Здоров'я

Уряд зменшить фінансування медицини на 2,5 млрд грн

Бюджет системи охорони здоров'я на 2016 рік скоротять на 2,5 млрд гривень або на 5%. Про це повідомив 21 грудня заступник міністра охорони здоров'я Ігор Перегінець, передає РБК.

«На 2016 рік, якщо порівняти з 2015 роком, загальний бюджет системи охорони здоров'я фактично скоротився на 2,5 млрд гривень виключно за рахунок зменшення регіональних субвенцій»,- розповів Перегінець.

За його словами, зменшення бюджету не вплине на якість надання послуг.

«За рахунок чого ми скоригуємо зменшення бюджету? Власне, рішення про зменшення ліжко-місць було продиктовано тим, щоб скорегувати зменшення субвенцій в регіонах. Регіони, зменшуючи кількість ліжко-місць, зберігають послуги такими, якими вони були»,- додав заступник міністра.

Кабмін планує виділити на охорону здоров’я у 2016 році 44,3 мільярди гривень. Така цифра вказана у проекті Держбюджету на 2016 рік.

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман заявив 21 грудня, що депутати не підуть на канікули, якщо не встигнуть на поточному пленарному тижні розглянути питання, пов'язані з прийняттям державного бюджету України на 2016 рік та внесенням змін до Податкового кодексу.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ