Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Уряди 5 країн хочуть покарати винних у катастрофі МН17

Австралія, Бельгія, Нідерланди, Малайзія та Україна вживатимуть усіх ефективних заходів для притягнення до відповідальності винних у катастрофі МН17 Малайзійських авіаліній, - Українська правда.

Про це йдеться в спільній заяві постійних представників цих країн при ООН від імені їх урядів з нагоди других роковин збиття літака, розміщеній в неділю насайті українського МЗС.

"Держави підтвердили свою відданість вжити усіх ефективних заходів для притягнення до відповідальності винних осіб, відзначаючи важливість цього для запобігання атак на цивільні повітряні судна в майбутньому", - йдеться в заяві.

Держави нагадали про занепокоєння щодо актів насильства, які становлять загрозу безпеці міжнародної цивільної авіації, яке було висловлене в резолюції Ради Безпеки ООН 2166 (2014).

Держави також нагадали вимогу Ради Безпеки ООН притягнути до відповідальності винних за цей інцидент та підтвердили свою відданість досягненню цієї мети, а також нагадали про вимогу Ради Безпеки ООН до усіх країн забезпечити всебічну співпрацю для встановлення відповідальності.

У цьому зв’язку держави відзначили незалежне технічне розслідування причин збиття літака, проведене Радою з безпеки на транспорті Нідерландів у повній відповідності до стандартів ІКАО, та її звіт, опублікований 13 жовтня 2015 року. Вони також відзначили кримінальне розслідування, яке проводиться Спільною слідчою групою (JIT).

Як повідомлялося, 13 жовтня минулого року Ради безпеки Нідерландів оприлюднила фінальний звіт щодо катастрофи MH17.

За висновками експертів, літак Boeing-777 авіакомпанії "Малайзійські авіалінії" був збитий над Донецької областю 17 липня 2014 року ракетою, запущеною російським зенітно-ракетним комплексом "Бук".

Катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ