Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

УСБУ у Львівській області розслідує кримінальну справу щодо зловживання службовим становищем та сприяння контрабанді окремих співробітників пункту пропуску «Краковець»

Управління СБУ у Львівській області розслідує кримінальну справу, порушену за фактом зловживання службовим становищем та сприяння контрабанді окремих співробітників пункту пропуску «Краковець» — про це повідомили в Управлінні СБУ у Львівській області.

Ще наприкінці 2005 року співробітники Управління СБУ у Львівській області попередили факт незаконного ввезення на територію України контрабандних товарів на суму понад 600 тис. грн; так, у листопаді минулого року в результаті вжитих оперативно-розшукових заходів, оперативники спецпідрозділу Управління затримали два вантажних автомобілі, які вже пройшли митний контроль на ПП «Краковець» Яворівської митниці і в’їхали на територію України. Згідно з товаросупровідними документами, наданими для перевірки правоохоронцям, в цих авто знаходилось 70 автомобільних шин та 99 одиниць побутової техніки (аудіо- та відеоапаратура).
Однак при фактичній перевірці транспортних засобів співробітники регіонального Управління СБУ виявили суттєву розбіжність кількості задекларованих та розмитнених товарів з вантажем, який дійсно знаходився у транспортних засобах. Зокрема, в них було виявлено 1590 автошин на суму понад 308 тис. грн та декілька сотень одиниць побутової техніки на суму 303 тис. грн.
За фактом скоєння злочину наприкінці минулого року слідчим підрозділом УСБУ у Львівській області були порушені кримінальні справи з ознаками злочину, передбаченого ст.201 Кримінального кодексу України (контрабанда).
Разом з тим, оперативними УСБУ у Львівській області продовжували вживати відповідні заходи щодо встановлення, конкретних посадових осіб Яворівської митниці, які шляхом зловживання службовим становищем могли сприяти цій контрабанді. Після отримання співробітниками Управління відповідних матеріалів вони були передані в обласну прокуратуру, де порушили кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем посадовцями пункту пропуску «Краковець». Наразі ці матеріали розслідуються слідчими УСБУ у Львівській області з метою передачі справи до суду.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ