Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Усик, Волчкова та Перша світова війна - найпопулярніші запити у Wikipedia

Щодня онлайн-енциклопедія Wikipedia робить добірку найпопулярніших запитів за добу. Ми зібрали п’ять трендів, які цікавили українців найбільше 11 листопада.

Найчастіше заходили на сторінку про українського боксера Олександра Усика. За останній тиждень кількість переглядів статті про спортсмена зросла з 450 до майже 9,5 тис. Популярність підскочила завдяки перемозі Олександра Усика над британцем Тоні Белью. Українець відправив суперника в нокаут у восьмому раунді, захистивши всі свої чемпіонські титули.

На другому місці актриса Юлія Волчкова. Нагадаємо, вона померла в ніч на 10 листопада від онкозахворювання. У 2015 році Юлії було присвоєно звання Заслуженої актриси України. Вона грала в Київському академічному театрі драми та комедії на лівому березі Дніпра, знімалася у фільмах та серіалах. На момент смерті Юлії Волчковій було 44 роки.

Далі у трендах йде стаття про Першу світову війну. 11 листопада світ відзначав 100-річчя укладення Комп’єнського перемир’я, який завершив війну. З обох сторін конфлікту воювало приблизно 4,5 млн. українців. 11 листопада сторінку «Перша світова війна» відвідали понад 4,5 тис. разів.

Четверте місце посіла сторінка роману російського письменника Бориса Пастернака «Доктор Живаго». За цей твір у 1958 році автору було присуджено Нобелівську премію  з літератури. За мотивами «Доктора Живаго» зняти 5 фільмів та створено 7 театральних  постанов. Імовірно, що в тренди роман потрапив через новину про трансляцію однойменного фільму 1965 року на телеканалі ІНТЕР.

Замикає п'ятірку найпопулярніших запитів фронтмен рок-групи Queen Фредді Мерк'юрі. 1 листопада на українські екрани вийшов фільму-мюзикл Bohemian Rhapsody. Стрічка охоплює різні періоди життя та творчості Мерк'юрі, зачіпає тему його стосунків з чоловіками та дружиною Мері Остін. Впродовж минулого тижня статтю про Фредді Мекр'юрі в середньому читали 2200 разів на добу.

Зазначимо, у трендах пошукової системи Google в лідерах здебільшого спортивні запити. 11 листопада українців цікавили матчі Прем’єр ліги України з футболу, Англійської прем’єр ліги, Ла-Ліги та Серії А. Також у тренди Google потрапив бій Усик-Белью. Крім спорту, українців цікавили новини про вибори в ДНР та Першу світову війну.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ