Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В аеропорту Львова з’явиться новий Duty Free

Міжнародна мережа Gebr. Heinemann. підписала договір на оренду приміщення у Львівському міжнародному аеропорту імені Данила Галицького, де незабаром відкриють новий магазин Duty Free.

В приміщенні зальною площею 860 м² досить довго працював магазин Baltona  Duty Free, який належав ТОВ «Флемінго дьюті фрі Україна». Однак після 9 років співпраці в компанії закінчився договір про оренду, тому необхідно було знову  пройти процедуру електронних торгів. 

Відтак 17 листопада було оголошено відкриті торги на Prozorro.Sale. В аукціоні взяли участь вісім компаній, поміж яких був також і колишній багаторічний орендар, однак в цей раз перемогти йому не вдалося. Згідно з результатами переможцем на оренду приміщення під Duty Free стала міжнародна мережа, що підвищила вартість орендної плати більш як в 10 разів. 

У Європі компанія є лідером ринку та єдиною сімейною компанією в індустрії роздрібної торгівлі туристичними товарами. Gebr. Heinemann керує магазинами Duty Free та Travel Value Shops, фірмовими бутиками, а також магазинами на прикордонних переходах та на борту круїзних лайнерів.

Варто зазначити, що компанія тривалий час постачає в аеропорти, авіалінії, круїзні лайнери, пороми та прикордонні магазини по всьому світу асортимент товарів міжнародних брендів, який постійно зростає, включаючи парфумерію та косметику, а також вино та спиртні напої, кондитерські вироби, делікатеси, тютюнові вироби, одяг та аксесуари, ювелірні вироби та багато іншого.

Здадуть дане приміщення в оренду за 4,3 тисячі грн за 1 м², і як повідомили в ЛОДА, це абсолютний рекорд для Львівщини. Стартова ціна місячної оренди складала майже 356 тис. грн, але під час торгів збільшилась. Так, за оренду приміщення в аеропорту  переможець тепер платитиме 3,7 млн грн. 

Учора, 8 грудня, представники компанії та Львівської ОДА підписали договір оренди терміном на 5 років з можливістю продовження терміну чинності документа. 

Як зазначив Саймон Форд - генеральний директор «БФ ЕНД ГХ ТРЕВЕЛ РІТЕЙЛ ЛТД», що є українським оператором міжнародної мережі Gebr. Heinemann:

«Ми бачимо, що український споживач хоче купувати речі кращої якості від світових брендів, і зараз у нього буде ця можливість. Зокрема, у Львові.  Окрім цього, Україна підписала Угоду про «відкрите небо», і все більше і більше пасажирів подорожує. Відтак, ми дуже раді бути тут і дуже оптимістичні щодо нашої співпраці».

Зауважимо, що за 11 років роботи в Україні компанія «БФ ЕНД ГХ ТРЕВЕЛ РІТЕЙЛ ЛТД» створила понад півтисячі робочих місць та здійснила орендних платежів на суму близько трьох мільярдів гривень.

Також висловився щодо цієї теми й голова Львівської ОДА Максим Козицький. 

«Щасливий з того, що великі європейські компанії заходять на український ринок. Це ознака, що ми рухаємось в правильному напрямку і створюємо прозорі умови для ведення бізнесу. І як приклад, це - зростання ціни на аукціоні приміщення в аеропорту в 10 разів», - зазначив Максим Козицький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ