Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Здоров'я

В Анталії відбулось 7-ме засідання Змішаної українсько-турецької комісії з питань туризму

9 жовтня 2020 року в Анталії (Туреччина) відбулося 7-ме засідання Змішаної українсько-турецької комісії з питань туризму.

Співголовували на засіданні заступниця міністра культури та інформаційної політики України Лариса Петасюк та заступник міністра культури і туризму Турецької Республіки Надір Алпаслан. 

“Україна завжди відкрита до взаємного діалогу та обміну ідеями для співпраці у сфері туризму та курортів”, - зазначила Лариса Петасюк.

Сторони підписали офіційний протокол засідання та узгоджений план дій щодо посилення співпраці між Україною та Туреччиною в туристичній сфері.

Зокрема, домовились:

  • продовжувати співпрацю на міжнародних майданчиках, у сфері туристичного маркетингу, брати участь у туристичних виставках та організовувати взаємні інфо-тури;
  • обмінюватися досвідом щодо застосування єдиних стандартів якості на туристичних курортах;
  • створювати можливості для взаємних інвестицій у туристичну інфраструктуру;
  • розвивати конференц-індустрію та бізнес-туризм між Україною та Турецькою Республікою;
  • сприяти взаємодії туристичного бізнесу та громадського сектору обох країн.

Представники української делегації повідомили про плани уряду з реалізації проєктів «Велика реставрація» та «Магніти України».

Участь у засіданні взяла голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів, а також представники індустрії гостинності, туристичних операторів та авіаційної галузі.

Зазначимо, що Турецька Республіка є важливим ринком для розвитку в’їзного туризму в Україні. Зокрема, за офіційними даними, у 2019 році до України в'їхало 306,4 тис. осіб з Туреччини. Протягом 5 років потік збільшився на 77%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ