Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

В Австралії стартували Ігри Нескорених

1/3
У Сіднеї (Австралія) завершилася офіційна церемонія відкриття Ігор Нескорених. Цього року Україна вже вдруге бере участь у змаганнях. Про це сьогодні, 20 жовтня, повідомила прес-служба Урядового порталу.

До Сіднея поїхали 15 спортсменів, які змагатимуться у шести видах спорту: пауерліфтингу, веслуванні на тренажерах, легкій атлетиці, плаванні, стрільбі з лука та велоспорті на шосе.

Віце-прем`єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, яка очолює українську делегацію, взяла участь в офіційній церемонії відкриття «Ігор Нескорених». «Це неймовірне дійство. Головні емоції сьогодні – гордість і вдячність. Участь нашої команди в цих змаганнях надзвичайно важлива. Тут відчуваєш справжню силу єдності західної цивілізації і непорушність її ціннісного фундаменту», – сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе після церемонії.

«Ігри Нескорених» триватимуть до 27 жовтня і охоплять увесь Сідней - від Олімпійського парку до порту Сідней-Харбор. Олімпійський парк, який був повністю оновлений до Олімпіади 2000 року, об’єднує одразу декілька майданчиків та стане центральним місцем проведення змагань. Живописний сіднейський порт Сідней- Харбор стане відправною точкою регати, а також прийматиме учасників велосипедних перегонів.

Загалом учасницями «Ігор Нескорених 2018» є 18 країн, цього року до них приєдналася Польща. Таким чином у Іграх беруть участь: Афганістан, Австралія, Канада, Данія, Естонія, Франція, Грузія, Німеччина, Ірак, Італія, Йорданія, Нідерланди, Нова Зеландія, Польща, Румунія, Україна, Велика Британія та США. Засновник Ігор - британський Принц Гаррі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ