Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В Австрії обговорили можливості поглиблення українсько-австрійської співпраці на міжрегіональному рівні

У м. Грац (Австрія) відбулася зустріч Посла України в Австрії Володимира Єльченка з Головою уряду федеральної землі Штирія Францом Вовесом, яка присвячена поглибленню українсько-австрійської співпраці на міжрегіональному рівні, оскільки Штирія має партнерські стосунки зі Львівською областю, які грунтуються на довгостроковій Угоді про співробітництво, укладеній 7 жовтня 2004 року, — повідомляє прес-служба Львівської ОДА.
Володимир Єльченко підтвердив зацікавленість України у розширенні співробітництва з федеральною землею Штирія у економічній, науково-технічній та культурній сферах. Австрія є для України одним із пріоритетних інвестиційних партнерів, займаючи у списку іноземних інвесторів нашої країни третє місце.
Динамічно розвивається українсько-австрійська торгівля, обсяг якої у минулому році досяг 1 млрд. дол. США. Серед українських торговельних партнерів значаться такі відомі штирійські фірми як «Декометал» (імпорт українських залізорудних напівфабрикатів) та «Штайєробст», що займається переробкою української сільськогосподарської продукції.
Львівщина є одним з важливих регіонів для австрійського бізнесу. Обсяг австрійських інвестицій перевищив 7 млн. євро, в області створено 17 підприємств за участю австрійського капіталу, найбільшими з яких є ТзОВ „Рабмер Україна” та “СЦ-Сервіс-Центр-Стрий” (комунальне господарство). Високими темпами зростає обсяг зовнішньої торгівлі львівських підприємств з Австрією, який у минулому році збільшився на 45%.
Володимир Єльченко наголосив, що Львівська область зацікавлена у поглибленні співпраці з Австрією у галузі туризму, деревообробки, готельного бізнесу. У ході зустрічі керівник українського диппредставництва передав голові земельного уряду запрошення відвідати економічний форум у Львові, який щорічно проводиться на початку жовтня.
Україна має високий науковий потенціал, розвинуту дослідницьку базу, що може стати доброю основою для впровадження спільних наукових розробок. У цьому зв’язку голові уряду було передано пропозиції Київського політехнічного університету стосовно розвитку кооперації з Технічним університетом м. Грац.
Франц Вовес підтвердив високу зацікавленість Штирії у розвитку взаємовигідних стосунків з Україною. Були наведені конкретні приклади проектів, що втілюються в Україні та, зокрема, Львівській області, за сприяння земельного уряду. Так у листопаді 2006 року у м. Грац відбудеться форум для українських та австрійських підприємців під назвою «Інвестуйте в Україну».
Щороку у столиці Штирії проходять стажування випускники українських вузів, тут організовуються численні культурні заходи за участю українських митців. Голова уряду повідомив, що Штирія і в подальшому має намір розвивати свої партнерські стосунки зі Львівською областю і у цьому зв’язку він має намір особисто взяти участь у роботі згаданого інвестиційного форуму у м. Львові.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ