Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Здоров'я

В бюджеті Львівщини передбачили 4 млн грн на ліки для чорнобильців

У 2024 році з обласного бюджету Львівщини на пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, виділили 4 мільйони гривень. Про це повідомляє Львівська ОВА.

Ці кошти дають змогу безоплатно придбати ліки та одержати послуги зі зубопротезування. 

«Кошти розподілили між усіма громадами області. Врахували, звісно, кількість пільговиків, які мешкають у тій чи іншій громаді. Пільгове медичне обслуговування громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, можуть отримати за місцем проживання. Адже обслуговування здійснюють місцеві аптеки та стоматологічні установи, з якими органи соціального захисту населення ОТГ укладають договори», – розповів керівник департаменту соціального захисту населення Львівської ОВА Роман Андрес.

Прогнозують, що такою можливістю можуть скористатись близько 5000 жителів Львівської області, які мають відповідний статус. А саме:

  • особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи 1 та 2 категорій;

  • неповнолітні діти померлих громадян, віднесених до 1 категорії, смерть яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою;

  • потерпілі діти та їх батьки;

  • особи, які віднесені до 3 категорії (за умови, що розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величину доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу).

До слова, від початку року, послугами з безоплатного забезпечення лікарськими засобами та зубопротезування скористалось 407 осіб. Загальна сума видатків становить 782 тис гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ