Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В ДБР скаржаться на журналістів, однак "не бачать" 2 гектари Гринкевича під Києвом

Як повідомили сьогодні в ДБР, працівники Бюро продовжують вживати усіх необхідних процесуальних заходів та документують всі незаконні дії членів злочинної організації львівського бізнесмена Гринкевича.
1/1

Нагадаємо, в середині січня 2024 року були повідомлені підозри п’ятьом особам у створенні та участі у злочинній організації та у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах, злочинною організацією.

Мова йде про Романа та Ігоря Гринкевичів та їхніх спільників, про що неодноразово писало Гал-інфо.

В ДБР зазначають, що злочинні дії було кваліфіковано як шахрайство, адже вони зорганізувалися з метою заволодіння чужим майном (коштами) через укладення низкою підконтрольних контрагентів із Міністерством оборони договорів щодо закупівлі товарів, зокрема одягу для військових. У результаті була поставлена продукція неналежної якості, що не могла використовуватись за призначенням, що за кваліфікацією є обманом та зловживанням довірою.

Як повідомили сьогодні вранці на офіційній сторінці державного бюро розслідувань, наразі, у кримінальному провадженні накладено арешт на нерухоме майно та транспортні засоби львівського бізнесмена, членів його родини – дружини, сина та тещі, двох його співучасників та підконтрольних їм товариств. Також ініційовано питання про накладення арешту на нерухоме майно нареченої сина львівського бізнесмена та ще одного співучасника.

"Просимо засоби масової інформації не вводити в оману суспільство щодо перебігу слідства", - зокрема зазначено на сторінці Державного Бюро розслідувань.

Однак, як з'ясували журналісти Гал-інфо, інформація ДБР про накладені арешти на нерухоме майно сім'ї Гринкевичів не відповідає дійсності.

Наводимо нижче витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно щодо Гринкевича Романа Ігоровича, отриманий сьогодні вже після публікації ДБР про арешти майна.

1/2

Як можна побачити з отриманому витягу, жодних обмежень на земельну ділянку під Києвом, площею майже 2 гектари, власником якої одноосібно є Роман Гринкевич станом на 12 лютого 2024 року не накладено.

Тож, або в ДБР досі не можуть знайти все офіційно зареєстроване майно Гринкевичів, або свідомо вводять в оману українців заявляючи про накладення арештів.

Також медіа вже неодноразово повідомляли, що через бездіяльність правоохоронної системи, частину майна родина Гринкевичів встигла переоформити на підставних осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ