Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Державній фіскальній службі привітали захисників України

Напередодні Дня захисника України та Дня Українського козацтва в ДФС привітали співробітників спецпідрозділів податкової міліції ДФС, які брали участь в Антитерористичній операції та Операції об’єднаних сил, а також вшанували пам’ять загиблих героїв, які захищали Україну від агресорів. Про це повідомили у прес-центрі Державної фіскальної служби України.

«У цей день всі ми маємо подякувати нашим героям, які, не шкодуючи себе, захищають незалежність та суверенітет України, право українського народу на свободу та вільний вибір шляху розвитку. Сила духу, прагнення захистити свою країну та свій народ навіть ціною власного життя притаманні всім українським захисникам. Особлива подяка військовослужбовцям-жінкам, які поєднують у собі ніжність та силу водночас», - наголосив в.о. Голови ДФС Олександр Власов.

Очільник ДФС зазначив, що з самого початку конфлікту на Донбасі керівництвом держави було прийнято рішення про те, що на лінії розмежування мають знаходитись співробітники податкової міліції ДФС, виконуючи завдання із забезпечення фінансової безпеки держави, протидії незаконному фінансуванню тероризму та незаконних збройних формувань. З того часу вже відбулося 12 ротацій особового складу податкової міліції.

У рамках проведення Антитерористичної операції брали участь 974 співробітники, серед яких 29 дівчат, в Операції об’єднаних сил – 278. 

Нині 169 офіцерів, серед яких 8 жінок, продовжують тримати економічну оборону в районах здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації на території Донецької та Луганської областей.

823 податкових міліціонери отримали статус учасника бойових дій, з них 402 працівники нагороджені відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції».

«На жаль, Україна сплачує дуже велику ціну за свою свободу. Серед наших колег є троє поранених. Є й загиблі. Це один з працівників податкової міліції ГУ ДФС у Херсонській області, член зведеної мобільної групи із протидії незаконному переміщенню товарів через лінію розмежування в зоні проведення АТО спецпідрозділу «Фантом», двоє колишніх курсантів Університету ДФС, один з яких Герой України, та 5 випускників Університету, один з яких Герой Небесної сотні», - повідомив Олександр Власов.

Працівники ДФС вшанували хвилиною мовчання пам’ять всіх героїв, які віддали свої сили та життя у боротьбі з ворогом.

«Наші колеги, співробітники спецпідрозділів податкової міліції ДФС в рамках операції Об’єднаних сил з честю виконують визначені завдання щодо здійснення заходів для відновлення територіальної цілісності України. Впевнений, що в нашій повсякденній роботі ми будемо також професійно та принципово захищати економічні інтереси держави та забезпечувати її фінансову безпеку», - наголосив Олександр Власов.
З нагоди Дня захисника України та за значний особистий внесок у розбудову правової держави, розвиток фіскальної служби, забезпечення виконання завдань щодо мобілізації коштів до бюджетів усіх рівнів 10 працівникам податкової міліції оголошено Подяку Прем’єр-міністра України.

За мужність, відвагу, високий професіоналізм при виконанні завдань оперативно-службової діяльності та в зоні проведення антитерористичної операції, заходах Операції об’єднаних сил по захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України та з нагоди Дня захисника України 158 працівників податкової міліції нагороджено відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ