Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

В "ДІЯ" спростили процес отримання сертифікату вакцинації

"​Нам вдалося знайти нормативні та технологічні можливості, щоб спростити процес генерації COVID-сертифікатів без використання електронного підпису", - повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Він зазначає, що раніше у застосунку потрібно було підписувати запит на сертифікат Дія.Підписом (технологія фото ID, «підписувати обличчям»). На порталі використовували електронний ключ (файловий/хмарний носій).

Тепер "підписувати обличчям запит на сертифікат не потрібно". Ви заходите в застосунок чи портал, натискаєте «Отримати сертифікат», і все.  Сертифікат генерується.

"Ми не зраджуємо своїм принципам — будувати зручну державу, тому готові ухвалювати рішення, шукати вихід, якщо бачимо, що це дозволить спростити процес.

Наразі всі сили спрямовані на допомогу лікарям для спрощення введення інформації про вакцинацію, щоб вирішити всі помилки з дозами, партіями, номерами вакцин. Також медичні лабораторії продовжують підключення та тестування до інформаційної системи МОЗ/НСЗУ, щоб з'явилася можливість якісно генерувати сертифікати про одужання та ПЛР.

Важливо! Необхідно оновити застосунок Дія до останньої версії в AppStore або Google Play. Версія 3.0.18 для iOS, 3.0.14 — Android", - зазначав Федоров.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ