Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Дублянах протестують проти оборудок із землею для учасників АТО

Близько 30 гектарів землі в Дублянах біля Львова планують виділити для 30 учасників АТО. Про це в розмові з кореспондентом Гал-інфо розповів представник громади міста Данило Тарасюк.

За словами активіста, йдеться про 30 гектарів, які належать Дублянам, але розташовані за межами міста.

«У нас є інформація, що ці землі хочуть роздати учасникам АТО під ведення особистого селянського господарства. Однак, ніхто в місті не знає, ким є ці учасники АТО і чому саме 30 га. Ми не проти учасників АТО, Дубляни вже виділили для них багато земельних ділянок. І для своїх, і для мешканців інших міст. Проте, раніше йшлося про наділи розміром 8-10 сотих. А тут раптом по гектару на кожного», - зазначив він.

Обурені кулуарним і непрозорим розподілом міських земель мешканці Дублян сьогодні, 16 серпня, заблокували вхід до Львівської ОДА. З пікетувальниками зустрілися перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський а згодом і сам голова Олег Синютка.

«Ми домовилися, що дочекаємося 30 числа, коли вийдуть з відпусток міський голова Дублян і заступник голови ЛОДА Ірина Гримак. Тоді ми зустрінемося ще раз і будемо з’ясовувати, про яких учасників АТО йдеться», - додав Данило Тарасюк.

 Землі мають сільськогосподарське призначення і належали Аграрному університету в Дублянах. Відповідно до генплану міста, там має постати квартал житлової забудови. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ