Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Індії чиновник наказав осушити дамбу, щоб витягнути загублений телефон

Чиновник штату Чхаттісгарх наказав осушити водойму після того, як його мобільний телефон упав у воду під час селфі.

Урядовий чиновник у центральній Індії був відсторонений від роботи після того, як він наказав осушити резервуар для води, щоб дістати свій смартфон, який він упустив, коли робив селфі. Про це повідомила Al Jazeera.

Минулого тижня харчовий інспектор Раджеш Вішвас упустив свій смартфон у греблі Херкатта в районі Канкер штату Чхаттісгарх. Вішвас спочатку попросив місцевих дайверів стрибнути у водойму, щоб знайти пристрій, стверджуючи, що він містить конфіденційні державні дані. Але після того, як перші спроби дістати телефон не мали успіху, він попросив спорожнити резервуар за допомогою дизельних насосів.

Протягом наступних трьох днів з резервуара було викачано понад 2 мільйони літрів води, чого було достатньо для зрошення щонайменше 1500 акрів (607 гектарів) землі під час спекотного літа в Індії, повідомляють місцеві ЗМІ.

Вішвас повідомив місцевим ЗМІ, що вода у водосховищі непридатна для зрошення, і що він отримав дозвіл від високопоставленого чиновника злити її.

"Офіційні особи департаменту зрошення сказали мені, що фермери не використовують воду, і я міг спорожнити її на 3 фути (приблизно 1 метр), тому я спустив воду в канал і зробив її придатною для використання", — цитує його слова The Times of India.

Зрештою телефон було знайдено, але він навіть не запускався, оскільки був залитий водою.

Пізніше влада відсторонила Вішваса після того, як його широко критикували за марнотратство водних ресурсів. Індія є однією з країн з найбільшою нестачею води, і екстремальні температури призводять до серйозного дефіциту води, спричиняючи втрати врожаю, лісові пожежі та відключення електроенергії.

"Він відкачував воду без офіційного дозволу. Це неприйнятно", – заявила місцевим ЗМІ високопосадовець району Пріянка Шукла.

Влада також почала розслідування проти чиновників, які дозволили виконувати накази Вішваса.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ