Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В іноземних вишах змінили умови навчання для чоловіків-студентів з України

Міністерство освіти і науки України звернулося до іноземних міністрів освіти з проханням надати можливість українським студентам призовного віку навчатися дистанційно чи взяти академвідпустку.

Фото: Depositphotos

Про це повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет. 

Міністр звернувся до іноземних колег, міністрів освіти, із проханням надати можливість українським студентам призовного віку, які зараховані на навчання на 2022/23 н.р., та студентам старших курсів, навчатися у режимі онлайн або надати їм річну перерву в навчанні зі збереженням фінансових умов здобування освіти.

У відповідь низка закордонних закладів вищої освіти та коледжів створили додаткові умови для студентів-чоловіків з України. 

За даними МОН, українські студенти в Польщі, Франції та Азербайджані матимуть змогу навчатись дистанційно чи отримати академічну відпустку терміном на рік. 

У Німеччині повідомили, що тамтешні ЗВО підтримують прохання продовжити навчання українських студентів в умовах неможливого виїзду, втім до кожного зі студентів застосовуватиметься індивідуальний підхід.

Університети в Данії передбачають можливість дистанційного навчання для студентів чи надання відпустки. Проте, заклади вищої освіти цієї країни встановлюють власні правила щодо онлайн-навчання, надання перерви в навчанні тощо.

Міністерство освіти, науки та спорту Литви рекомендувало закладам вищої освіти та коледжам підтримати українських студентів.

Навчання в дистанційному форматі для українських здобувачів освіти також дозволили в  Естонії, Йорданії, Казахстані, Канаді, Китаї, Північній Македонії та Швейцарії.

Нагадаємо, з 24 лютого 2022 року із запровадженням на території України правового режиму воєнного стану українські студенти-чоловіки відповідно до законодавства не можуть виїхати за кордон.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ