Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Італії оскаржили виправдання судом Віталія Марківа

Військовослужбовець Нацгвардії Віталій Марків заявив, що сторона обвинувачення у його справі подала касаційну скаргу на рішення суду, яким його було виправдано в Італії.
Фото Департаменту комунікації МВС України

Про це інформує Главком.

Таку заяву він зробив під час презентації дослідження «Битва наративів: дезінформація Кремля щодо справи Віталія Марківа в Італії».

Зокрема Марків зазначив:

«Вплив цієї справи ще відчувається, і буде відчуватися, поки в ній не буде поставлено остаточну крапку. Взагалі такі речі у голові не вкладалися, - що це дійсно відбувається зі мною. Тому, безперечно, це залишило свій слід. Знаю, що сторона обвинувачення звернулася вже до касаційного суду, тому ця історія поки що не закінчена»

Справа Марківа

  • 30 червня 2017 року в Італії затримали нацгвардійця Віталія Марківа за підозрою у причетності до загибелі італійського фоторепортера Андреа Рокеллі і його перекладача - росіянина Андрія Миронова у Слов'янську у травні 2014 року.
  • У липні 2019 року суд міста Павія виніс вирок Марківу, засудивши його до 24 років позбавлення волі.
  • У серпні 2020 року Національна поліція України в рамках розслідування кримінального провадження за фактом загибелі італійського фотокореспондента провела низку слідчих дій на місці подій, зокрема у Слов’янську і на горі Карачун, та отримала докази невинуватості Віталія Марківа.
  • 3 листопада 2020 року Апеляційний суд Мілана повністю виправдав Марківа. Він пробув за ґратами три роки, чотири місяці і два дні. До України він повернувся 4 листопада. 
  • 11 грудня 2020 року Басманний суд Москви заочно засудив Марківа.

Нагадаємо, як раніше повідомляло Гал-інфо, Служба безпеки України затримала ще одного підозрюваного у справі приватної військової компанії колишнього нардепа Семена Семенченка, а саме колишнього командира батальйону "Донбас" Анатолія Виногродського, який має позивний "Гал".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ