Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Івано-Франківську до Дня Конституції організували концерт та погасили спецмарку

фото - Бліц-інфо
фото - Бліц-інфо
фото - Бліц-інфо
фото - Бліц-інфо
фото - Бліц-інфо
фото - Бліц-інфо
фото - Бліц-інфо
фото - Бліц-інфо
фото - Бліц-інфо
фото - Бліц-інфо
1/5
25 червня в Івано-Франківській обласній філармонії імені Іри Маланюк відбулися урочистості та святковий концерт з нагоди 25-ї річниці Конституції України.

Про це повідомляє Бліц-інфо.

У заході взяли участь представники органів влади, громадськості, духовенства, Збройних сил України, правоохоронних органів та учасників АТО.

Урочистості розпочалися зі спецпогашення конверта та випуску марки, присвячених 25-й річниці Конституції та 30-річчю Незалежності України, спеціальним штемпелем з індексом Франківська 76018. Серед підписантів – голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич, начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації Володимир Джигіта, директор Івано-Франківської дирекції АТ «Укрпошта» Михайло Рудий.

Очільник краю Олександр Сич підкреслив, що Конституція є такою фундаментальною цінністю цивілізованої сучасної держави, вагу якої не можна переоцінити.

“Конституція для громадян кожної держави - це все одно що святе письмо для практикуючого християнина. Жоден практикуючий християнин не піддасть сумніву, чи слід дотримуватися святого письма. Жоден громадянин сучасної цивілізованої держави не мав би піддаватися сумніву, чи треба дотримуватися Конституції. Хочеться, щоб таке відношення до Конституції було й в Україні. Я дякую колективу філармонії та музичним колективам за таке аристократичне святкування Дня Конституції України. Ось таке аристократичне ставлення має бути у кожного до нашої Конституції”, - відзначив Олександр Сич.

Водночас, впевнений голова обласної ради, якби основний Закон був прийнятий на зорі незалежності України, а не через 5 років, то ми б набагато швидше і якісніше розвивалися. Принаймні, Україна вже була б на рівні країн Прибалтики.

«Прийнята 25 років тому Конституція заклала правову основу української державності, про яку мріяли та за яку боролося не одне покоління українського народу. І сьогодні наші військові на східному кордоні захищають не лише цілісність території та незалежність, вони відстоюють наші права, зафіксовані головним законом держави», - підкреслив Володимир Джигіта.

Як відзначив Михайло Рудий, з нагоди 25 річниці Конституції України Укрпошта 28 червня введе в обіг конверт з оригінальною маркою. На конверті відтворено чорно-білий фрагмент першої сторінки офіційної газети Верховної Ради «Голос України» №118 (1368) за 29 червня 1996 р., де повідомлялося про ухвалення Основного Закону держави. Марка надрукована на конверті у вигляді фото першої сторінки газети «Голос України» за 28 червня 1996 р. із зображенням мітингу на підтримку Конституції перед будівлею Верховної Ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ