Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Івано-Франківську ще дві вулиці стануть пішохідними

фото - Суспільне
фото - Суспільне
фото - Суспільне
фото - Суспільне
фото - Суспільне
фото - Суспільне
1/3
У Франківську вулиці Крушельницької та Курбаса стануть пішохідними – там уже встановили боларди.

Про це пише Бліц-інфо.

За словами директора департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайла Смушака, щодня на цих вулицях паркують до 40 автомобілів, які створюють незручності мешканцям прилеглих будинків.

Об 11-тій годині обидві вулиці щільно запарковані: на Курбаса близько 30 авто, на Крушельницької – понад 10. Загалом щодня тут паркуються від 30 до 40 водіїв, розповідає Михайло Смушак.

За його словами, автівки знижують туристичну привабливість цих вуличок, часто перекривають виїзди з двору та ускладнюють довіз товару місцевим підприємцям.

Два роки тому департамент виготовив проєктно-кошторисну документацію на капітальний ремонт цих вулиць загальною вартістю близько семи мільйонів гривень. Грошей у бюджеті на нього немає, тож робитимуть середмістя більш "живим" доступними методами.

"У нас немає грошей на капремонт, але ми можемо зробити те, що є, і просто забрати ці автомобілі – ми плануємо це зробити. Ми з мешканцями поки що радимося. Хочемо їх підготувати до цього, щоб для них це не стало сюрпризом. Найближчими днями ми все-таки плануємо підняти боларди, які встановлені – єдине, стовпчики треба буде доставити. Щоб дані вулиці вже зробити пішохідними", — каже Смушак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ