Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В ЛКП “Лев” пояснили як зареєструвати собаку у Львові

У Львові почастішали випадки отримання штрафів власниками незареєстрованих собак. Як зареєструвати свого улюбленця ми спитали в директорки ЛКП "ЛЕВ" Олени Іващенко.

Виконувачка обов’язків директора ЛКП “ЛЕВ” Олена Іващенко в ексклюзивному коментарі інтернет-журналу “My dog” розповіла про процедуру обов’язкової реєстрації собак у місті Львові. А також про видачу їм ідентифікаційних жетонів.

Як зазначила, обов’язкова реєстрація собак у місті Львові передбачена Ухвалою Львівської міської ради №6225 від 23.01.2020 “Про затвердження Правил утримання і поводження з домашніми тваринами у м. Львові”.

Відповідно до даної Ухвали, тварина повинна бути зареєстровано в електронному реєстрі з зазначення даних електронного чипа та видачею жетона. Крім того, власник повинен надати ветеринарний паспорт на тварину де зазначені дані останньої вакцинації, і інші необхідні дані. В даний паспорт буде прикріплено реєстраційну картку.

“Лікар проводить чипування собаки, вводить його дані в базу даних. Також вводить дані про власника тварини, роздруковує реєстраційну картку і видає жетон”, – пояснила процедуру Олена Іващенко.

Однак, як зазначила директорка ЛКП “ЛЕВ”, аналогічну процедуру можна провести в будь-якій ветеринарній клініці Львова, яка може здійснити чипування тварини та внести дані про неї та її власника в базу Animal ID. Головне – це обов’язкова наявність не лише жетону, але й чипу у тварини.

ВАЖЛИВО !!! Власники тварин, які вже здійснили чипування своїх улюбленців, але не провели реєстрацію в базі даних і не отримали відповідний жетон, можуть здійснити це самостійно, зокрема на сервісі https://animal-id.net і замовити жетон.

Отже !
Головна вимога до власників собак у Львові – чипована тварина з жетоном зареєстрованим в Animal ID.

Якщо ваша тварина загубить жетон, то можна замовити новий  або отримати безкоштовний (при наявності акційних пропозицій). І відповідно додати його у своєму профілі на сайті Animal ID.

“Муніципальна варта може перевіряти, як наявність жетонів, так і наявність чипів. Нещодавно для цього ми передали їм в безоплатне користування два сканери чипів”, – підсумувала Олена Іващенко.

Матеріал підготовлено у відповідь на численні запити власників собак Львова. Адже, як стало відомо, представники муніципальної варти міста почали здійснювати перевірку реєстрації собак, та штрафують їх власників при відсутності жетонів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ