Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В ЛМР повідомили про нові тарифи на проїзд у Львові

В понеділок, 4 грудня, у Львові відбудеться обговорення проєкту рішення виконавчого комітету щодо встановлення єдиних тарифів на проїзд в міських автобусах, трамваях та тролейбусах.

Початок заходу – о 17:00 в приміщенні Львівської міськради, каб. 202. Вхід – за попередньою реєстрацією.

Як зазначили у департаменті міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР, тарифи визначені на основі наданих перевізниками розрахунків. Після консультацій з громадськістю, тарифи має затвердити виконавчий комітет міськради.

Відповідно до проєкту рішення, вартість однієї поїздки в усіх видах транспорту залежатиме від способу оплати та становитиме:

  • 13 грн - при оплаті транспортною карткою ЛеоКарт,
  • 15 грн – при оплаті банківською картою чи пристроєм з NFC;
  • 20 грн – при оплаті готівкою у водія;
  • 6,5 грн – для студентів при оплаті студентською транспортною карткою ЛеоКарт.

Вартість перевезення одного місця багажу складатиме:

  • 13 грн - при оплаті транспортною карткою ЛеоКарт;
  • 15 грн - при оплаті банківською картою чи пристроєм з NFC.
  • 20 грн - при оплаті готівкою у водія.

Штраф за безквитковий/незавалідований проїзд складатиме 300 грн.

Єдині тарифи мають набрати чинності з 11 грудня, з моменту впровадження безготівкової оплати проїзду в усьому громадському транспорті Львова.

«Разом з запуском безготівкової оплати на усіх маршрутах, тарифи на проїзд мають бути єдині для всіх видів транспорту – автобусів, трамваїв та тролейбусів. А вартість проїзду залежатиме від способу оплати. Найбільш привабливою буде оплата карткою ЛеоКарт,  а найменш привабливим  - розрахунок готівкою. 

Для пасажирів автобусів, які розраховуватимуться ЛеоКарт, вартість поїздки навіть знизиться до 13 грн. Для тих, хто оплачуватиме банківської картою чи  пристроєм з NFC, тариф залишиться на рівні 15 грн. Водночас, аби мінімізувати обіг готівки, оплата у водія буде найменш привабливою і складатиме 20 грн за одну поїздку. Важливо, що студенти вперше матимуть 50% знижки на проїзд в автобусах, за наявності пільгової студентської ЛеоКарт.

Ці тарифи будуть актуальними і для електротранспорту. Так, для пасажирів трамваїв і тролейбусів вартість проїзду дещо зросте. Однак, тарифи для електротранспорту у Львові востаннє переглядали ще три роки тому. За цей час вартість електроенергії для підприємства зросла у понад 2 рази. На стільки ж подорожчали і матеріали для обслуговування рухомого складу, колії та мережі», - зазначив керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

Водночас, у міському електричному транспорті, до прийняття окремого рішення виконкому,  збережеться можливість оплачувати за проїзд і за допомогою смартфона. Також діятимуть і проїзні картки з чинним на дату поїздки терміном дії.

Крім того, проєкт рішення передбачає, що з 1 червня 2024 року вартість поїздки та перевезення багажу при оплаті готівкою складатиме 25 грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ