Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В межах Львівської області немає проблем із пільговим перевезенням пасажирів

В межах Львівської області немає проблем із пільговим перевезенням пасажирів, оскільки  всі автотранспортні підприємства Львівщини, що перемогли у тендері на перевезення пільговиків  укладають відповідні договори з районними адміністраціями, і отримують  кожного місяця відшкодування за  втрати під час обслуговування пільгових категорій громадян. Про це «Гал-info» розповіла заступник начальника головного управління праці та соціального захисту Львівської облдержадміністрації Оксана Яковець.

Інша ситуація є у Львові. У місті розгалужена транспортна мережа, державною субвенцією  не відшкодовується перевезення пільгових категорій громадян всім перевізникам. Лише п’ять маршрутів повинні перевозити пільгові категорії, за що потім отримають відшкодування з державних субвенцій через управління праці та соціального захисту: це 1,3, 5,  7,  27 маршрути. Решта перевізників, якщо і перевозять пільговиків, однак ніякого відшкодування за це не отруюють.
Щоправда, у львівському електротранспорті пільговики реалізують своє право на пільгове перевезення, грубо кажучи, по 20 разів на день, тому не можна говорити, що пільговики не користуються своїми передбаченими законодавством перевагами — підсумувала Оксана Яковець.   


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ