Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В межах проекту «Рука допомоги» працевлаштували майже 400 мешканців Львівщини

В межах проекту «Рука допомоги» працевлаштували майже 400 мешканців Львівщини. Про це повідомили в прес-службі ЛОДА.

Упродовж січня-липня 966 жителів Львівщини стали учасниками проекту «Рука допомоги», із них 399 працевлаштували, 38 осіб взяли участь у громадських роботах, 92 особи з числа малозабезпечених чи вимушено переміщених осіб отримали позитивне рішення про надання безвідсоткової фінансової допомоги для відкриття власної справи, а 13 суб’єктів господарської діяльності скористаються державним мікрокредитом для розширення бізнесу.

«Фактично експеримент дає шанс пасивним отримувачам державної допомоги позбутися залежності від соціальних виплат і заробляти на життя самотужки. Варіантів для цього є достатньо, – розповів директор Львівського обласного центру занятості Василь Барилюк, – Можна просто знайти за допомогою служби зайнятості прийнятну роботу як на постійній, так і тимчасовій основі та як найманий працівник отримувати гідну зарплату. А ті, хто виношує ідею про самостійне господарювання, мають змогу реалізувати підприємницькі наміри. Фахівці центрів зайнятості допоможуть їм скласти бізнес-план, скерують на відповідні курси з основ ведення бізнесу, забезпечать необхідний консультаційний супровід. І найголовніше: учасники проекту можуть скористатися стартовим капіталом – безвідсотковою поворотною фінансовою допомогою для придбання техніки чи матеріалів, необхідних для започаткування власної справи, що надається терміном на три роки і складає 40 прожиткових мінімумів, тобто 70480 грн».

Як інформують у центрі зайнятості кошти у формі оплати рахунків за закупівлю потрібного обладнання виплачуються після того, як учасник експерименту успішно захистить перед членами комісії, що функціонує при Львівській облдержадміністрації, свій бізнес-план. При цьому поверненню підлягає не весь кредит, а тільки різниця між отриманою допомогою та сумою сплачених упродовж трьох років податків. А якщо початкуючий підприємець забезпечить роботою двох малозабезпечених осіб, вимушених переселенців або учасників АТО, тоді кошти взагалі не доведеться повертати, бо сума сплачених податків буде більшою, аніж розмір отриманого мікрокредиту.  

Зазначимо, проект “Рука допомоги” втілюється Міністерством соціальної політики України за підтримки Світового банку. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ