Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

В Міноборони озвучили втрати під час чергового перемир'я

З 5 березня, моменту набуття чинності режиму припинення вогню в Донбасі, загинули троє українських військовослужбовців, ще один був поранений, повідомив прес-секретар Міноборони з питань АТО Дмитро Гуцуляк.

"З півночі 5 березня, коли набули чинності домовленості Тристоронньої контактної групи про режим припинення вогню, це вже третя втрата для України", - сказав він на брифінгу в Києві.

За його словами, ще один військовий отримав поранення внаслідок обстрілу з боку бойовиків, його стан - середньої тяжкості.

Так, минулої доби в зоні АТО внаслідок бойових дій загинув один український військовий 1994 року народження.

Як розповів Гуцуляк, вчора в зоні АТО бойовики здійснили три обстріли українських позицій. На луганському напрямку близько 19:30 бойовики порушили режим тиші один раз – у Станиці Луганській, застосувавши вогнепальну зброю. На донецькому напрямку бойовики здійснили два прицільних обстріли також зі стрілецької зброї.

"Вночі, близько 02:30 бойовики російсько-окупаційних військ вели обстріл наших захисників у районі Водяного, а після 11:40 - по захисникам Авдіївки", - зазначив Гуцуляк.

Він також підкреслив, що українські військові у всіх випадках не відкривали вогонь у відповідь.

Як повідомлялося, учасники Тристоронньої контактної групи погодили безстрокове припинення вогню в Донбасі з 00:01 понеділка, 5 березня.

Російські терористи порушили перемир'я через годину після його початку, обстрілявши українські позиції ЗСУ в районі Щастя та Троїцького з 82-мм мінометів.

З 23 грудня 2017 року в зоні АТО було оголошено "новорічно-різдвяне перемир'я – 12-те з початку війни в Донбасі. Воно, як і попередні, систематично порушувалося російськими терористами.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ