Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В Мінрегіоні прозвітували про "Велике будівництво"

Реалізація програми Президента «Велике будівництво» є одним з пріоритетів діяльності Мінрегіону, адже ця програма – важливий інструмент регіонального розвитку, який забезпечує державну регіональну політику в сфері інфраструктурного наповнення, економічного зростання, інвестиційної привабливості регіонів та покращення якості життя в громадах.

Мешканці кожної області, міста чи села, де відбувається будівництво або реконструкція дитячих садків, шкіл, приймальних відділень та спортивних майданчиків, мають відчути позитивні зміни.

Наразі триває постійний моніторинг будівництва, мета якого – забезпечення  вчасної та якісної реалізації програми. При Мінрегіоні працюють робочі групи з моніторингу ходу реалізації «Великого будівництва», яка перевіряє об’єкти на відповідність державним будівельним нормам, зокрема,  вимогам безпеки, інклюзії тощо. Група вже здійснила перевірку 131 об’єкту в 15 областях України.

Відбувається перегляд списку об’єктів, що входять до програми у всіх областях, на предмет відповідності вимогам, одна із яких – початок та закінчення будівельних робіт в поточному році. Важливим критерієм також є соціальна значущість проекту для розвитку інфраструктури громади. “Так склалося, що ми живемо в країні довгобудів – під час робочих поїздок регіонами мені вже довелося відвідати не один об’єкт з двадцяти- або навіть тридцятирічною історією. І  це одна із причин, чому об’єкти, будівництво  котрих було розпочато роки тому, потрапили до програми. З іншого боку, соціальна інфраструктура потребує оновлення, тож школу чи садок, які мали бути закінчені колись, нарешті треба добудувати та полегшити життя мешканців. Що дійсно неприпустимо – так це включення повністю готових об’єктів до цьогорічної програми”, – зазначив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Під час робочіх поїздок регіонами Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов особисто відвідує об’єкти. Так, за результатами відряджень до деяких областей Мінрегіон спільно з ОДА коригують переліки об’єктів. Вже йде робота із планування переліків та обсягів будівництва по областях на наступний рік.

Також на виконання доручення Прем’єр-міністра України, для відстеження процесів  на будівельних майданчиках у режимі реального часу встановлюються вебкамери. Станом на 15 липня, за інформацією  обласних та Київської міської державних адміністрацій, на 171 об’єкті вже забезпечена онлайн-трансляція, яка дозволяє в режимі 24/7 стежити за ходом робіт. 

«Такі онлайн-трансляції – один  із інструментів моніторингу, який забезпечує прозорість виконання програми. Завдяки цьому в режимі реального часу  можна контролювати якість робіт та слідкувати за дотриманням графіку, більше того, до  моніторингу може  долучатись громадськість, фахівці. А для органів місцевої влади це має стати додатковим зручним інструментом контролю на місцях. Особливість “Великого будівництва” в тому, що все відбувається демократично та прозоро, інформація доступна по кожному об’єкту», – прокоментував нововведення Міністр Олексій Чернишов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ