Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Архітектори пропонують заміняти пошкоджені секції багатоповерхівок модульними блоками

Канадська студія архітектури та дизайну WZMH Architects розробила рішення для заміни пошкоджених секцій багатоповерхівок, що постраждали від війни Україні. В будівлі пропонують вставляти збірні модульні блоки з бетону. Про це пише Construction Canada.

Як розповів заступник Міністра розвитку громад та територій В'ячеслав Негода, збірні модульні блоки вставляють в існуючу будівлю. Рішення призначене для значного зменшення кількості оздоблювальних матеріалів, таких як гіпсокартон, килим, плитка, і включає спеціальний сендвіч-шар, який усуває потребу в перегородках, пояснив очільник WZMH Architects Зенон Радевич.

Спеціальний з’єднувач полегшує процес складання, прискорює час будівництва та робить його економічно ефективним.

"Концепція цих боксів полягає в тому, що підлога, стіни та стеля зроблені з бетону, тому вони міцні. Це чудово для акустики, а також для вогнестійкості", — пояснюють у WZMH Architects.

Але є проблема із вагою, адже бетон набагато важчий, ніж збірні сталеві або дерев’яні каркаси.

"Ми шукали, як зменшити вагу блоків, і ми робимо це, зменшуючи товщину бетону, де це можливо, і використовуючи легкий бетон", – каже Радевич.

Концепцію схвалило Посольство України в Канаді. WZMH разом із групою українських архітекторів, які зараз перебувають у Канаді, співпрацюватиме з урядовими органами України та Канади, щоб втілити цю ідею в життя.

За даними Statista, станом на 8 серпня збитки, завдані житлу внаслідок російського вторгнення в Україну, на основі загальнодоступних даних оцінюють у 47,8 мільярда доларів. Дані Посольства України в Канаді свідчать про те, що війна частково або повністю знищила близько 61 000 000 м2 житлової площі та понад 121 000 будівель.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ