Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика  |  Cуспільство

Мінрегіон пропонує створити шість районів у Львівській області

У Львівській області ОДА пропонує створити шість районів: Львівський, Дрогобицький, Червоноградський, Стрийський, Самбірський, Золочівський. Про це повідомили на сайті Мінрегіону.

У експертів є варіант на п’ять районів: без Стрийського (або без Самбірського). Є також варіант на сім районів: Червоноградський, Золочівський, Львівський, Дрогобицький, Новоявірівський, Самбірський та Стрийський.

Народний депутат від Львівщини Павло Бакунець запропонував виокремити на Львівщині окремий прикордонний район з центром у місті Яворів.

Народні депутати Тарас Батенко, Роман Лозинський та Віталій Безгін в цілому підтримали варіант ОДА, але рекомендували доопрацювати з врахуванням пропозицій експертів та щодо утворення Новояворівського району.

Ні місцеве самоврядування, ні жителі громад ніколи не впливали на те, як організовувалися прокурорські, судові округи, як на місцях формувалися органи юстиції, податкової, поліції та інші державні органи виконавчої влади. Так і має бути, бо це суто державні функції. І зараз, коли ми говоримо про нові райони, то маємо на увазі впорядкування діяльності в областях саме державних органів. Самоврядних функцій на районному рівні не залишиться. Отже ні жителям, ні керівництву громад немає сенсу перейматися з приводу майбутньої конфігурації районів.

Про це сказав заступник Міністра розвитку громад і територій В’ячеслав Негода під час відеоконференції щодо формування адмінтерустрою субрегіонального рівня Закарпатської, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Луганської, Львівської, Сумської, Чернігівської областей, яку Мінрегіон провів 1 квітня спільно з парламентським Комітетом Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ