Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Мінстець так злякалися Бандери, що згадали Ахмет Хана

На Facebook сторінці ДП «АНТОНОВ» відбувається конкурс на власну назву нового транспортного літака Ан-178, який ініціював колектив підприємства.

Серед пропонованих користувачами варіантів один з найпопулярніших - варіант Ан-178 – «Bandera» (Бандера).

Та схоже, що такий розвиток подій не дуже до вподоби чиновникам. В боротьбу терміново втрутилось Міністерство інформаційної політики України.

На сайті міністерства а також в ЗМІ і соцмережах активно почала поширюватись пропозиція, підтримувана Міністерством інформаційної політики України, Службою Уповноваженого Президента України у справах кримських татар та представництвом Меджлісу кримськотатарського народу.

"Міністерство інформаційної політики України, Служба Уповноваженого Президента України у справах кримських татар та представництво Меджлісу кримськотатарського народу в Києві звернулись до керівництва ДП «Антонов» із проханням надати новому українському пасажирському літаку Ан-178 ім’я двічі Героя Радянського Союзу, легендарного кримськотатарського льотчика Амет-Хана Султана (1920-1971 рр.)", - зазначено в повідомленні на сайті міністерства.

Крім того, радник Міністра з питань інформаційної політики Криму Еміне Джеппар організувала збір голосів на підтримку назви літака «АМЕТ-ХАН-178» в соціальних мережах.

За словами Еміне Джепар, шанси здобути перемогу є великими. «Для збору голосів на підтримку нами створено сторінку у Facebook. За неповних два дні було отримано більше тисячі голосів. Вважаю, що надання імені кримського героя Амет-Хана Султана українському літаку – крок підтримки мешканців окупованого Криму та визнання героїчного вкладу кримських татар у спільну перемогу над агресором у Другій світовій війні», – зазначила Джеппар.

Станом на сьогодні  Ан-178 – «Bandera» набрав більше 2000 голосів.

Конкурс триватиме до 19 грудня 2015 року.

Проголосувати можна за посиланням : ДП "Антонов" , просто уподобавши відповідне повідомлення.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ