Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В міськраді спростовують, що «Львівська залізниця» зверталася з приводу оформлення землекористування для обслуговування колії дитячої залізниці

ДТГО „Львівська залізниця” офіційно не зверталось до Львівської міської ради з приводу оформлення землекористування для обслуговування колії дитячої залізниці. Про це «Гал-info» повідомили в прес-службі Львівської міськради з посиланням на інформацію директора департаменту містобудування ЛМР Андрія Павліва.
Як повідомив директор департаменту містобудування Андрій Павлів, на згадане звернення департаментом містобудування підготовлено лист керівнику Львівської залізниці із проханням роз’яснити або спростувати суть справи та перевірити достовірність поданої інформації прес-центром.
Також прес-служба ЛМР повідомляє, що з цього питання „Львівська залізниця” зверталась лише щодо передачу на баланс Львівської залізниці будівлі на вул. Івана Франка, 156 яка вже знаходиться у користуванні Львівської залізниці та надання приміщення бібліотеки, а також продовження колії дитячої залізниці на 600 м.
Нагадаємо, як повідомила «Гал-info» прес-секретар ДТГО «Львівська залізниця» Лілія Криницька, міськрада продовжує ігнорувати прохання залізниці щодо оформлення Державного акту на землю, на якій розташована Львівська дитяча залізниця. «Залізничники неодноразово зверталися до міських чиновників із проханням посприяти у цій справі, однак допомоги не дочекалися. Зі свого боку Львівська залізниця повідомляє, що надалі, у разі небажання депутатів піти назустріч дитячій залізниці, її доведеться ліквідувати», -- зазначає Криницька.
З її слів Львівська залізниця планувала у 2008 році розпочати роботи з її реконструкції та оновлення, однак через відсутність оформленого акту на землю залізничники побоюються вкладати гроші у її розвиток. Вже тепер на територію дитячої залізниці з дозволу міської ради почала наступ одна із банківських установ -- її огорожа підступає до самої колії, що може стати причиною нещасних випадків.
Львівська дитяча залізниця є однією із найстаріших дитячих залізниць України, і відкрила вже 56 сезон. Її довжина складає 1200 метрів, вона має дві станції – Паркову і Сонячну. Сьогодні на Львівській дитячій залізниці діють 36 безкоштовних гуртків «Юний залізничник», у яких займаються майже 700 учнів 5-11 класів 16 шкіл Львова.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ