Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні вводять обмеження на швидкість руху, яку ніхто не заміряє

В Нацполіції України не ведуть облік порушників перевищення швидкісного режиму. Про це відповіли в департаменті Патрульної поліції України на інформаційний запит Гал-інфо.

Отже, Гал-інфо звернулося з інформаційним запитом до Національної поліції України з проханням надати дані про кількість зафіксованих порушень перевищення швидкісного режиму в Україні з початку 2017 року.

"... в Національній поліції України окремий облік за перевищення водіїв встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на двадцять кілометрів на годину не ведеться", - зазначили в відповіді Нацполіції.

Додамо, що відповідальність за вказане порушення регламентується частиною 1 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Окрім перевищення швидкості, стаття регламентує покарання за порушення вимог дорожніх знаків та розмітки проїзної частини доріг, правил перевезення вантажів, буксирування транспортних засобів, зупинки, стоянки, проїзду пішохідних переходів, ненадання переваги у русі пішоходам на нерегульованих пішохідних переходах, а також - за порушення встановленої для транспортних засобів заборони рухатися тротуарами чи пішохідними доріжками.

Схоже на те, що в Україні з початку роботи патрульної поліції взагалі ніхто не контролює швидкість руху як в населених пунктах, так і поза їх межами. Зокрема, в квітні 2016 року тодішній керівник патрульної поліції Львова Антон Пузиревський повідомив: “Нині ми працюємо без пристроїв вимірювання швидкості. Планується введення таких пристроїв безпосередньо в автомобіль патрульних. Це дасть змогу патрульним більш ефективно виконувати свою роботу”.

Станом на сьогодні пристроїв для вимірювання швидкості в патрульних поліцейських так і нема.

Нагадаємо, що постановою Кабміну з 1 січня 2018 року в населених пунктах України знижено дозволену швидкість руху з 60 до 50 км/год. Один з основних мотивів такого рішення - боротьба з ДТП, що начебто спричинені перевищенням швидкісного режиму. Однак залишається загадкою, як ініціатори введення обмеження до 50 км за год. дійшли до такого висновку, якщо даних про кількість випадків перевищення швидкості у них просто нема.

Швидкість в населених пунктах з 1 січня 2018 року - 50 км/год

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ