Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В області була загроза ракетного удару з Каспійського моря: ключове за добу

За добу, що минула, на Львівщині один раз звучало сповіщення про повітряну тривогу через дії ворога. Про це та інші головні новини розповів голова Львівської ОДА Максим Козицький.
Фото: ЕРА/UPG

- Росія щодня підтверджує свій статус держави-терористки. Руйнування Каховської ГЕС – величезна катастрофа.

"Перебуваю на контакті зі всіма вищими органами влади. Львівщина готова надати прихисток та забезпечити необхідним усіх, хто буде евакуйовуватись із територій, які підтоплені та під загрозою", - зазначив Козицький.

- Один раз сирени сповіщали про повітряну тривогу у Львівській області – 6 червня о 02:36. Була загроза ракетного удару з літаків стратегічної авіації зі сторони Каспійського моря. На Львівщині небезпека не справдилась.

- Співробітники Служби безпеки України викрили на підривній діяльності на користь російської федерації трьох жителів Львівської області. Також СБУ закликає власників вебкамер припинити онлайн-трансляції з них на стрімінгових сайтах.

- У Західноукраїнському спеціалізованому медичному дитячому центрі відкрили частину відремонтованого приймального відділення.

- Облаштували дві сучасні ізоляційні палати, палату для короткострокового перебування нових пацієнтів, сестринський пост, кімнати для належного зберігання обладнання та розхідників, а також санвузли, душову та пральню. Надалі планують відремонтувати інші кімнати, облаштувати комфортну залу очікування. 

- Жителі Львівщини зможуть дивитися телебачення за допомогою нової мережі передавачів MX-7. Ця система допоможе покращити телесигнал у гірських районах. Її роботу почали тестувати 1 червня. 

- Самбірські рятувальники за підтримки колег з Німеччини передали пожежну автоцистерну для потреб Бісковицької громади. Автомобіль підсилить дві місцеві пожежні команди. 

- Упродовж тижня для підприємців Львівщини проводитимуть тренінги щодо залучення додаткового фінансування – офлайн у Самборі та Червонограді, а також онлайн. Їх організовує Інвест офіс спільно з Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу.

- Сьогодні з 13:00 по 14:00 бійці Сил ТрО ЗСУ та їхні рідні можуть поспілкуватися з Командувачем Сил територіальної оборони ЗСУ генерал-майором Ігорем Танцюрою. Гаряча лінія з Командувачем Сил ТРО працює щовівторка. Номер телефону: 0 800 507 028. 

- Напередодні у Яворові біля меморіальної дошки борцям за волю України Гната Саса та Михайла Вархоляка вшанували пам’ять Героїв України усіх часів. Після молитви відбулась піша хода до пам’ятника Українських січових стрільців.

- У Мурованому Львівського району під час благодійного концерту «Ми з тобою, воїне» зібрали понад 150 тисяч гривень для потреб ЗСУ. 

- Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОВА оголошує екологічний конкурс «Екофокус на довкілля». Мета – поширити знання про території та об’єкти природно-заповідного фонду Львівської області. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ